chicu leuseni

Premierul Chicu a inspectat punctul de trecere a frontierei Leușeni

În seara zilei de 22 decembrie, ora 21:00, Premierul Chicu a inspectat punctul de trecere a frontierei Leușeni. Pentru a evalua situația, la fața locului a venit și Viceprim-ministrul Pușcuță, în subordinea căruia este Serviciul Vamal.

Vizita Premierului s-a produs ca rezultat al mai multor semnalări despre traficul aglomerat la intrarea în țară, prin postul vamal Leușeni. De obicei, punctul de trecere este traversat zilnic de circa 800 de automobile și 7 mii de oameni. Astăzi, pînă la orele 17:00 s-au procesat peste 1200 de unități de transport și peste 15 mii de oameni.

Premierul a fost informat că pentru asemenea situații Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră au un plan comun de măsuri, în conformitate cu care efectivele de muncă au fost practic dublate. În prezent, la postul vamal Leușeni sunt utilizate 8 piste pentru mașinile care intră în țară, comparativ cu 4 câte sunt în regim normal de lucru.

Prim-ministrul a discutat cu mai mulți oameni care revin acasă de sărbători. La această oră, în postul vamal, timpul de așteptare al automobilelor este de circa 30-40 minute. În rând sunt circa 100 de automobile.

Șeful Guvernului a solicitat conducătorilor serviciilor să mențină capacitățile de procesare, astfel încât timpul de trecere a frontierei sa fie minim, totodată fiind respectate toate procedurile legale.

 

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green