foto-_j0a2229_1

Premierul Filip a dispus măsuri de urgență pentru combaterea efectelor ninsorilor abundente și a chemat oamenii la calm

Până la această oră mai rămân deconectate de la curentul electric circa 220 localități din sudul și centrul țării, unde echipele lucrează în continuare pentru restabilirea energiei.

În ultimele 24 de ore, echipele de salvatori au acționat pentru deblocarea și tractarea a peste 200 mijloace de transport, unde se aflau circa 400 persoane, inclusiv minori. Tot de către echipele de salvatori, a fost acordat ajutor de transportare pentru două femei însărcinate, din raioanele Taraclia și Căușeni, care au fost predate instituțiilor medicale, dar și pentru un pacient cu ictus cerebral din raionul Cimișlia, transportat tot către spital.

Toate forțele activează în regim alert pentru lichidarea consecințelor și ajutor cetățenilor. În cadrul ședinței din dimineața zilei de astăzi a Comisiei pentru Situații Excepționale, prim-ministrul Pavel Filip a cerut activitatea celulei de criză, activată în cadrul SPCSE, unde avtivează toate instituțiile competente și capabile să gestioneze o situație excepțională, printre care Ministerul de Interne cu subdiviziunile Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Inspectoratul General de Poliție, Inspectoratul Național de Patrulare, Departamentul Trupelor de Carabinieri, dar și Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății și Gas Natural Union Fenosa, și respectiv Ministerul Apărării Naționale.

În total, în ultimele 24 de ore, au intervenit 4.146 angajați ai subdiviziunilor MAI cu 602 unități de tehnică. Oamenii sunt îndemnați să nu iasă din locuințe dacă nu au necesităi urgente și să nu pornească la drumuri lungi, întrucât în raioanele de sud și centru ale țării se circulă cu mari dificultăți.

Premierul a îndemnat oamenii să dea dovadă de calm, răbdare și să asculte indicațiile autorităților. Cetățenilor le sunt amintite numerele de urgență, 901 și 902, la care trebuie să apeleze pentru ajutor.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green