foto-_j0a0340

Premierul, în vizită inopinată la punctul vamal Leușeni: A verificat cum se traversează hotarul țării în perioada sărbătorilor de iarnă

Pavel Filip a efectuat în seara zilei de ieri, 27 decembrie, o vizită inopinată la Punctul vamal de trecere a frontierei de stat Leușeni. Premierul a dorit să verifice cum stau lucrurile în punctele de traversare a hotarelor țării în perioada sărbătorilor de iarnă, când crește semnificativ fluxul de persoane care intră și ies din Republica Moldova.

Șeful Executivului a discutat cu angajați ai Serviciului Vamal, ai Poliției de Frontieră, precum și cu oamenii care așteptau la rând. Premierul i-a întrebat de cât timp așteaptă în vamă și cum apreciază atitudinea angajaților punctului vamal de trecere. Premierul s-a interesat, de asemenea, care sunt problemele cu care se confruntă vameșii și polițiștii de frontieră, dar și care sunt propunerile lor pentru fluidizarea traficului.

În cadrul discuțiilor și a inspectării proceselor, au fost identificate mai multe constrângeri, printre care: activitățile improprii efectuate de angajații punctului vamal, necesitatea optimizării procedurilor de verificare, blocarea frecventă a softului, numărul insuficient de lucrători și alte aspecte organizaționale. Rezolvarea acestor probleme ar permite traversarea mai operativă a frontierei și ar reduce esențial rândurile în vamă.

Premierul Pavel Filip a menționat că, dincolo de aceste aspecte organizaționale și manageriale, mult depinde și de atitudinea vameșilor și a polițiștilor de frontieră. Ei trebuie să dea dovadă de un comportament civilizat și o atitudine respectuoasă față de cei care traversează hotarul.

Prim-ministrul a declarat că va efectua vizite inopinate și în alte puncte vamale de trecere pentru a identifica cele mai bune soluții pentru depășirea problemelor existente și asigurarea unei traversări a frontierei cât mai rapide.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. Mihai at |

  Foarte bine, pentru ca mulți vin de sărbători acasa, iar daca vor fi probleme va gasi soluții, sa nu întâmpine altii anul nou in vama.

  Reply
 2. Anonymous at |

  Şi ce afost surprins… cu ce scop a făcut-o :?: :oops:

  Reply
 3. Vlad at |

  Asa vizite a facut si la gradinite, iar acum vad ca nu mai risca nimeni sa hraneasca copiii cu hrana alterata.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green