video-igor-dodon-a-acordat-primele-distinctii-de-stat--in-calitate-de-presedinte--pe-cine-a-ales-1483090680

Președintele a conferit distincții de stat cu prilejul Zilei Solidarității Oamenilor Muncii

Președintele Igor Dodon a semnat un decret privind conferirea unor distincții de stat pentru un grup de cetățeni din mai multe domenii cu prilejul Zilei Solidarității Oamenilor Muncii.

Astfel, pentru muncă îndelungată și ireproșabilă în diverse domenii, merite față de stat și succese deosebite în activitatea profesională, au fost decorate următoarele persoane:

„Ordinul de Onoare” - Olga Ovcinnicova, jurist emerit. 70 de ani de activitate pedagogică  și științifică, jurist, pedagog și profesionist desăvîrșit, una din fondatorii Facultății de Drept a Universității de Stat din Chișinău, autor al proiectului Codului civil (1964), autor a numeroase cercetări și publicații, fost vice-decan al Facultății de Drept a Universității Slavone din Moldova.

Ordinul „Gloria Muncii” - Andrei Cemîrtan, mecanizator în Societatea pe Acțiuni „Avicola Corlăteni”, raionul  Rîșcani. Activează în complexul agroindustrial mai bine de 45 de ani, având merite în sporirea eficienţei producţiei agricole.

Ordinul „Gloria Muncii” – Gheorghi Glavcev, director al Societății cu Răspundere Limitată „Agrofavor”, raionul Taraclia. Activitate îndelungată și prodigioasă în complexul agroindustrial, din 2007 până în prezent se ocupă cu succes de tehnologia de înființare, formare și producere a soiurilor cu potențial ridicat de producție a strugurilor de masă.

Ordinul „Gloria Muncii” - Ion Ilieș, conducător artistic al Ansamblului de Dansuri Populare „Arnăutul”, orașul Rîbnița care a fost fondat în 1986 și este unul dintre ansamblurile de dansuri populare, care păstrează în repertoriul său dansurile folclorice culese din diferite localităţi ale Moldovei.

Ordinul „Gloria Muncii”  - Elena Olaru, cusătoreasă la Fabrica de Confecţii „Ionel” SA. Activează mai bine de 50 de ani în domeniu. Îndeplinește cele mai complicate operațiuni din procesul de producere, care necesită multă atenție și îndemînare, contribuie la inițierea în profesie  a tinerilor muncitori.

Ordinul „Gloria Muncii”  - Vladimir Spițîn, antrenor emerit de polo pe apă, unul din fondatorii școlii de polo pe apă în Moldova. Are mai mult de 50 de ani de activitate pedagogică, a contribuit la pregătirea unor sportivi de performanţă care au obţinut succese înalte în cadrul diverselor competiţii, inclusiv internaţionale.

Medalia „Meritul Civic” - Nadejda Dragan, operator la mulsul mecanizat în colhozul „Pobeda”, UTA Găgăuzia. Activează mai mult de 15 ani, înregistrînd o sporire esențială a cantității de producție, demonstrează abilități de identificare a unor soluții inedite la diverse probleme tehnice, consecventă și responsabilă.

Medalia „Meritul Civic”  - Vera Ostafciuc, curățitor teritorii la Întreprinderea Municipală „Gospodăria Locativ-Comunală Bălți”. Activează în jur de 20 de ani, se evidențiază printr-o responsabilitate deosebită, locatarii sectoarelor deservite deseori au scris numeroase scrisori de recunoștință față de această persoană.

Medalia „Meritul Civic”  - Piotr Petrovici, conducător de brigadă în Societatea cu Răspundere Limitată „Agro-Sadîm”, municipiul Comrat. Activitate îndelungată și prodigioasă în complexul agroindustrial, obține cele mai înalte sporuri de recoltă, contribuind meritoriu  la dezvoltarea infrastructurii social-economice.

Medalia „Meritul Civic”  - Tamara Rusu, lăcătuș în Societatea cu Răspundere Limitată „Chișinău-Gaz”. Doar în anul 2013 a localizat peste 250 de scurgeri de gaze și a emis circa 50 de interdicții, în urma cărora s-au stopat lucrările de terasament, ce prezentau un pericol real pentru gospodăria de gaze naturale.

Titlul onorific „Om Emerit” – Alexandru Boiarciuc, director al Societății pe Acțiuni „Arhproiect”, municipiul Chișinău. Unul din cei mai cunoscuți arhitecți dedicați profesiei mai mult de 50 de ani, a participat  la crearea școlii naționale de arhitectură, la educarea și formarea tinerilor specialiști  din domeniu, fiind cîștigător al concursurilor republicane și internaționale.

„Ordinul Republicii” - Dmitrii Todoroglo, activează în organele administrației publice mai bine de 26 de ani, inclusiv în calitate de deputat, vice-prim-ministru, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, președinte al Comisiei parlamentare, contribuind la perfecționarea legislației în domeniul agroindustrial.

Foto: presedinte.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green