collagefhd

Președintele a dispus un set de acțiuni cu privire la lichidarea consecințelor calamităților naturale

În legătură cu situația creată pe teritoriul țării, președintele Igor Dodon a dispus un set de acțiuni cu privire la lichidarea consecințelor calamităților naturale. Șeful statului a cerut mobilizarea totală a Armatei Naționale în regiunile cele mai afectate de precipitațiile abundente și a solicitat implicarea Guvernului și instituțiilor de stat.

Președintele a solicitat autorităților competente evaluarea necesităților în ce privește ajutorul finaciar și umanitar care poate fi acordat în următoarele zile și în perspectivă, dar și riscurile unor eventuale inundații și alte consecințe negative care pot avea loc.

De asemenea, autoritățile publice locale au fost însărcinate să asigure cu tot necesarul pentru buna funcționare a instituțiilor, în special cele cu caracter social, spitale, policlinici, inclusiv asigurarea cu agent termic a acestor instituții, dar și a fondului locativ după caz, sau solicitări din partea populației.

Igor Dodon examinează toate opțiunile de adresare către partenerii externi, instituții și organizații internaționale, state, pentru ajutor finaciar și umanitar în vederea lichidării consecințelor în urma situației create.

Președintele s-a adresat populației Republicii Moldova în vederea implicării cetățenilor, în această perioadă grea, în procesul de înlăturare a consecințelor. Totodată, Igor Dodon solicită tuturor să abordeze situația cu maximă precauție, să țină cont de normele de securitate și protecție, în special în ce privește copiii, vârstnicii și persoanele aflate în dificulate de diferit tip.

Foto: presedinte.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green