28059046_2322912111068114_9174884814739282782_n

Președintele a înmânat Spitalului Clinic Republican cea mai înaltă distincție de stat – „Ordinul Republicii”

Președintele Igor Dodon a participat la ședința lărgită a Consiliului Medical al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, în cadrul căreia au fost audiate rezultatele activității instituției pentru anul 2017.

Șeful statului a apreciat înalt faptul că această instituție medicală, în pofida tuturor dificultăților, continuă să funcționeze în regim normal, acordînd servicii de cel mai înalt nivel al medicinii moderne.

„Cu siguranță, există greutăți. Cu certitudine, persistă destul de multe probleme, dar, în același timp, sînt foarte muți oameni onești care cu devotament își îndeplinesc meseria. Eu cred cu tărie că medicii ar trebui să aibă un statut similar celui de funcționar public, să beneficieze de un salariu adecvat și de garanțiile sociale respective”, a spus președintele.

Șeful statului a înmînat Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” cea mai înaltă distincție de stat – „Ordinul Republicii”, pe care l-a conferit cu prilejul aniversării a 200-a de la fondarea instituției, în semn de apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea ocrotirii sănătății, pentru profesionalismul manifestat de personalul medical la implementarea metodelor avansate de diagnostic şi tratament şi pentru contribuția substanțială la pregătirea specialiștilor de înaltă calificare.


Foto: presedinte.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green