foto2-_j0a8039

Președintele a respins candidaturile PD la funcțiile de miniștri! Premierul i-a înaintat repetat lista

Prim-ministrul Pavel Filip a înaintat astăzi repetat aceeaşi listă de persoane pentru funcţiile de vicepremieri şi miniștri, după ce preşedintele Igor Dodon a respins prima nominalizare.

În conformitate cu prevederile Constituţiei, șeful statului este obligat a doua oară să accepte propunerile premierului, existând şi o hotărâre a Curții Constituționale în acest sens. În caz contrar, Igor Dodon riscă din nou să fi suspendat, iar atribuțiile privind numirea membrilor Cabinetului de Miniștri vor reveni șefului Legislativului sau Executivului.

Președintele Dodon a anunțat aseară că nu a acceptat, „din mai multe considerente”, candidaturile propuse de Partidul Democrat pentru fotoliile eliberate de la Guvern.

„Majoritatea candidaților propuși au demonstrat inconsecvență, lipsă de profesionalism și oportunism regretabil în funcțiile desfășurate anterior. Mai mulți candidați au probleme de integritate și mai grav unii dintre aceștia au fost personal implicați în frauda bancară participînd la luarea deciziilor care au dus la devalizarea sistemului bancar din Republica Moldova. În contextul dat, candidaturile înaintate nu corespund criteriilor specificate. Cu atât mai mult cu cât asupra acestora planează un șir de dubii, reflectate în mai multe investigații jurnalistice și ale organelor de ocrotire a normelor de drept”, a argumentat acesta.

Vă reamintim lista nominală a candidaților la funcțiile de vicepremieri și miniștri:

 • Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale – Svetlana Cebotari
 • Vicepremier pentru Integrare Europeană – Iurie Leancă
 • Ministrul Justiției – Alexandru Tănase
 • Ministrul Economiei – Chiril Gaburici
 • Vicepremier pentru Reintergrare – Cristina Lesnic
 • Ministrul Agriculturii - Liviu Volconovici
 • Ministrul de Externe – Tudor Ulianovschi

Foto: presedinte.md/gov.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Mare treabă, pară la noi nu sunt alte metode …. de numirea miniştrelor.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green