img

Președintele Curții Constituționale, Tudor Panțâru, și-a dat demisia

Președintele Curții Constituționale, Tudor Panțâru, și-a dat astăzi demisia din funcție. Despre aceasta se anunță într-un comunicat al instituției, unde se menționează că este o decizie din proprie inițiativă. 

„Curtea Constituțională informează despre demisia din proprie iniţiativă, pentru motive personale, a domnului Tudor Panțîru din funcția de Președinte și judecător al Curții Constituționale, depusă în temeiul art. 14 alin.(4) din Legea cu privire la Curtea Constituțională nr. 317-XIII din 13 decembrie 1994”, se spune în comunicat.

Astfel, începând cu data de 1 februarie, până la alegerea noului președinte al Curții, funcția de președinte va fi exercitată de Aurel Băieșu, judecător al Curții Constituționale.

Tudor Panțîru a fost numit în funcţia de judecător al CC prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii din 12 februarie 2013. La data de 12 mai 2017, cu votul judecătorilor, acesta a fost ales la cârma instituției.

Foto: constcourt.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green