25594260_2229290723763587_2183952637089724075_n

Igor Dodon felicită moldovenii care sărbătoresc Crăciunul pe stil nou: „Să păstrăm cât mai mult lumina și bunătatea acestor sărbători…”

Președintele Igor Dodon le-a urat moldovenilor, care sărbătoresc Nașterea Domnului pe stil nou, Crăciun fericit. Totuși, șeful statului a ținut să menționeze că, împreună cu familia sa, sărbătorește tradițional Crăciunul pe 7 ianuarie.

„Din partea familiei mele, vă transmitem cele mai sincere urări de bine și de împăcare creștinească. Deși noi tradițional serbăm Crăciunul pe 7 ianuarie, consider că mai mult contează nu data evenimentului, ci starea sufletească pe care o simțim în legătură cu Nașterea lui Hristos. Crăciun fericit tuturor! Să păstrăm cât mai mult lumina și bunătatea acestor sărbători”, se arată în mesajul președintelui postat pe Facebook.

Crăciunul sau Nașterea Domnului este o sărbătoare creștină celebrată anual la 25 decembrie (în calendarul gregorian) sau 7 ianuarie (în calendarul iulian). În anumite țări, unde creștinii sunt majoritari, Crăciunul e de asemenea sărbătoare legală, iar sărbătoarea se prelungește în ziua următoare, 26 decembrie: a doua zi de Crăciun. De la debutul secolului al XX-lea, Crăciunul devine și o sărbătoare laică, celebrată atât de către creștini, cât și de către cei necreștini, centrul de greutate al celebrării deplasându-se de la participarea în biserică la rit spre aspectul familial al schimbului de cadouri sau, pentru copii, a „darurilor de la Moș Crăciun”.

Foto: Igor Dodon via Facebook

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green