greceanii

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a transmis un mesaj cetățenilor cu prilejul Zilei Internaționale a Dreptului Omului.

”Să rămânem oameni, indiferent de circumstanțe sau politică.”

În mesaj Greceanîi a menționat că sarcina Parlamentului este să asigure realizarea deplină a tuturor drepturilor omului.

„Societatea modernă este produsul derivat al Declarației Universale a Drepturilor Omului. Toți suntem egali în oportunități și avem aceleași drepturi indiferent de etnie, religie, statut social sau vîrstă.

Declarația Universală a Drepturilor Omului a fost adoptată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite la puțin timp de la sfîrșitul celui de-al Doilea Război Mondial. După tragedia produsă de război, liderii lumii au conștientizat nevoia stipulării într-un document oficial că toți oamenii s-au născut cu drepturi egale și inalienabile și cu libertăți fundamentale.

Chiar dacă au trecut 71 de ani de la adoptarea documentului, este necesar să ne reamintim mereu despre prevederile Declarației, să ne apărăm drepturile și să respectăm drepturile celor din jur.

Sarcina Parlamentului, de rând cu celelalte instituții ale statului este să asigurăm realizarea deplină a tuturor drepturilor omului, cât și sancționarea încălcărilor acestora, prin asigurarea unui echilibru social.

Cu această ocazie, vreau să vă îndemn încă o dată să rămînem oameni, indiferent de circumstanțe, politică sau opțiuni individuale”, se arată în mesaj.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green