1-40681

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu prim-ministrul Bulgariei

La Baku, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Bulgaria, Boiko Borisov.

În cadrul discuției, șeful statului a remarcat cu satisfacție că țările noastre au edificat o prietenie profundă bazată pe respect reciproc dintre popoarele noastre, care continuă să fie consolidată prin cooperare pe multiple planuri.

Președintele a exprimat mulțumiri Guvernului Bulgariei pentru asistența financiară și tehnică oferită pentru realizarea mai multor proiecte, inclusiv cel de construcţie, amenajare şi dotare cu echipament modern de tratare a apei a 8 staţii publice de distribuire a apei potabile în raionul Taraclia, precum şi renovare a căminului Universității de Stat “Grigore Țamblac” din acest oraș.

De asemenea, Igor Dodon a încurajat participarea reprezentanților business-ului bulgar în activitatea Zonelor Economice Libere, Parcurilor Industriale şi IT din Moldova, care oferă condiții atractive pentru investitorii străini.

Totodată, șeful statului a reiterat interesul sporit pentru colaborare în domeniul agriculturii, prin consolidarea cooperării între instituţiile din domeniul agrar ale ambelor state, crearea unor întreprinderi mixte de prelucrare şi conservare a fructelor şi legumelor.

Igor Dodon a apreciat dialogul politic stabilit între statele noastre şi a pledat pentru dezvoltarea și aprofundarea relațiilor moldo-bulgare. ”Așa cum am menționat și la forum, suntem adepții promovării unei politici externe echilibrate care prevede menținerea și dezvoltarea relațiilor pragmatice și reciproc avantajoase atît cu partenerii din Est, cît și cu cei din Vest, cu respectarea statutului de neutralitate permanentă a Moldovei”, a specificat șeful statului.

De asemenea, președintele a reiterat invitaţia pentru Boiko Borisov de a efectua, în timpul apropiat, o vizită oficială în Republica Moldova.

Foto: presedinte.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green