1456312534_procuratura-generala-anunta-ample-investigatii-ce-actiuni-vor-fi-intreprinse-in-cazul-disparitiei-miliardului-de-dolari-9307

Președintele va desemna un procuror general interimar până la organizarea concursului

Președintele Republicii Moldova, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, va desemna un procuror general interimar până la organizarea concursului și numirea acestuia prin decret prezidențial. Parlamentul a adoptat în prima lectură, în ședința plenară de ieri, proiectul de lege pentru interpretarea unor prevederi din Legea cu privire la Procuratură.

Potrivit autorilor, inițiativa va înlătura vidul legislativ în care nu este reglementat în mod expres vacanța funcției de procuror general. În prezent, norma juridică în vigoare reglementează modul de asigurare a interimatului funcției de procuror general în cazurile de absență a acestuia sau a imposibilității de exercitare a funcțiilor sale.

De asemenea, proiectul prevede interpretarea articolului 17 din Legea cu privire la Procuratură. Prin textul „în ultimele 6 luni nu a deținut calitatea de membru al Consiliului Superior al Procurorilor” se are în vedere inclusiv persoana care a exercitat interimatul funcției de procuror general indiferent de faptul dacă a participat sau nu la ședințele Consiliului și/sau dacă a participat la procesele de adoptare a actelor Consiliului.

Amintim că Eduard Harunjen a fost eliberat din funcția de procuror general, în baza cererii de demisie, prin decretul prezidențial din 11 iulie 2019.

Foto: bizlaw.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green