1485280924_1485276497_azs

Prețurile la carburanți rămân neschimbate! Instanța de judecată a suspendat ultima decizie ANRE privind scumpirea benzinei și motorinei

Ministerul Economiei și Infrastructurii și Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței a depus o cerere suplimentară prin care au contestat în instanța de judecată ultima decizie a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, care prevede majorarea prețurilor plafon pentru carburanți (cu 39 bani pentru un litru de benzină și 25 de bani pentru un litru de motorină).

Astfel, în următoarele două săptămâni, prețurile la carburanți vor rămâne neschimbate. Pentru benzina auto Premium-95 a fost stabilit un preț de 19,10 lei/litrul, iar pentru motorină – 17,00 lei/litrul.

jk

Concomitent, s-a solicitat suspendarea ultimei decizii a ANRE până la emiterea unei hotărâri irevocabile în pricina civilă intentată la cererea de chemare în judecată depusă la 12 iunie curent.

Ținând cont de faptul că cererea de chemare în judecată corespunde exigențelor legale referitoare la cerințele înaintate față de reclamant la depunerea acesteia în instanța de judecată, precum și de faptul că în cazul dat există suficiente temeiuri pentru suspendarea actului contestat, instanța a decis să admită cererea de aplicare a măsurilor de asigurare a acțiunii prin dispunerea suspendării actului administrativ contestat.

„Respingerea cererii reclamanților prin neaplicarea măsurilor de asigurare cerute, cu suspendarea executării actului administrativ contestat, ar veni incontestabil în contradicție cu interesele social-economice ale societății și a membrilor ei, dintre care și consumatorii finali”, se menționează în încheierea Judecătoriei Buiucani.

Foto: a-tv.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green