chicu

Prim-ministrul consideră neserioase discuțiile cu privire la majorarea numărului de pacificatori ruși în misiunea de menținere a păcii de pe Nistru

 

 Premierul Ion Chicu consideră neserioase propunerile administraţiei transnistrene cu privire la majorarea de circa 10 ori (până la 4,2 mii) a numărului de pacificatori ruşi în misiunea de menţinere a păcii de pe Nistru. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă organizată după întrevederea cu preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon şi preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi.

“Tiraspol a făcut asemenea declaraţii de-a lungul anilor, din acest motiv consider că discuţia acestui subiect e una neserioasă. Există multe astfel de declaraţii, nu numai din partea Tiraspolului”, a spus premierul.

Potrivit lui, “această problemă nu se abordează în mod special, întrucât nu este nevoie de majorarea contingentul de menţinere a păcii”.

Întrebat despre proiectul de rezoluţie, înaintat de opoziţie, cu privire acordarea votului de încredere ministrul de Externe şi Integrare Europeană, Aurel Ciocoi, premierul a spus că “nu vede niciun motiv pentru demisia acestuia”.

Moţiunea a fost înaintată săptămâna trecută, după ce ministrul a spus că “Federaţia Rusă a intervenit în Războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge”, ceea ce a provocat nemulţumire din partea participanţilor la conflictul militar de pe Nistru.

“Nu văd niciun motiv de demisie. Cuvintele ministrului au fost interpretate greşit, inclusiv, de jurnalişti. El a avut în vedere forţele ruse de menţinere a păcii, care au acţionat în conformitate cu acordul semnat în 1992. Punct”, a spus Chicu, refuzând să mai facă careva comentarii.

Săptămâna trecută, în presa rusă şi transnistreană au apărut informaţii precum că “autorităţile” din Transnistria intenţionează să restabilească numărul de pacificatori ruşi în misiunea de menţinere a păcii de pe Nistru, prevăzute în documentele Comisiei Unificate de Control (CUC). Acest lucru a fost anunţat de co-preşedintelui comisiei din Transnistria, Oleg Beliakov.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green