Sergiu+Toma+Judo+Olympics+Day+4+TN8O5som_6Ol

Prima medalie, cucerită de un moldovean la Rio. Cel mai mare succes din carieră pentru judocanul Sergiu Toma!

Performanță istorică pentru școala de judo din Republica Moldova. Fostul judocan al naționalei noastre, Sergiu Toma, care evoluează la Rio sub drapelul Emiratelor Arabe Unite, a obținut medalia de bronz la categoria de 81 kg, după ce l-a învins categoric, prin ippon, pe italianul Matteo Marconcini.

Toma l-a răzbunat astfel pe fostul său conațional, Valeriu Duminică, care a pierdut dramatic în șaisprezecimi de la același Matteo Marconcini. Judocanul moldovean s-a impus categoric printr-un ippon, aplicat în minutul 2:16.

Sergiu+Toma+Judo+Olympics+Day+4+Z9ZFIbpG4Qgl

Aflat la cel mai mare succes din carieră, Sergiu Toma s-a lăsat copleșit de emoții și a plâns, când și-a văzut adversarul la pământ.

media_147077482657833700

Arabul” moldovean putea concura și pentru aur, dar a fost învins dramatic în semifinale de rusul Khasan Khalmurzaev. După un schimb reciproc de avertismente (câte 2 shido), judoka din Federația Rusă a câștigat în timpul suplimentar printr-un ippon.

Sergiu+Toma+Judo+Olympics+Day+4+Tnj0q6_PeHAl

În sferturi Toma a trecut la limită de Takanori Nagase, scor 1-0. Moldoveanul s-a impus în fața campionului mondial din 2015 după un yuko aplicat în minutul 3:04. Sergiu Toma a primit ulterior 3 avertismente pentru pasivitate și atac fals, însă a gestionat bine lupta, evitând penalizarea.

Sergiu+Toma+Judo+Olympics+Day+4+Lcf1mBPBChAl

În rundele anterioare sportivul, care în 2012 a reprezentat Moldova la JO din Londra, a trecut fără probleme de brazilianul Victor Penalber, pe care l-a învins cu scorul de 101-1, după ce a punctat 2 waza-ari și un yuko, și de germanul Sven Maresch, pe care l-a înfrânt cu scorul de 101-0, după ce a punctat cu un yuko și i s-a atribuit un ippon pentru numărul excesiv de avertismente (4 shido) acordate adversarului său.

gU3DdH0K

Sergiu+Toma+Judo+Olympics+Day+4+BJOOdniCA8-l

Menționăm că la Jocurile Olimpice de la Rio pentru echipa olimpică a Emiratelor Unite evoluaeză 3 judocani moldoveni: Sergiu Toma, Ivan Remarenco și Victor Scvorțov.

Primul cel mai de succes olimpic moldovean naturalizat de arabi, Victor Scvorțov, medaliat cu bronz la campionatul mondial din 2014, la categoria de 73 kg, a fost eliminat în șaisprezecimi de japonezul Shohei Ono, prin ippon în minutul 2:50, care a devenit ulterior și campion olimpic. În runda anterioară Scvorțov l-a învins categoric pe  judocanul din Yemen Zeyad Mater, cu scorul 101-0, după ce a punctat un yuko și un ippon. Judocanul moldovean s-a clasat la final pe locul 9.

Câștigătorul Cupei Mondiale din Almaty în 2011 sub drapelul Moldovei și medaliatul cu bronz al Campionatului mondial din 2014 sub drapelul Emiratelor Arabe, judocanul Ivan Remarenco, va intra în concurs pe 11 august, la categoria de 100 kg.

Foto: zimbio.com/captură trm.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green