trecere-subterana

Primăria a prezentat un nou concept privind reconstrucția pasajului subteran de pe Viaduct

Primăria municipiului Chișinău a prezentat astăzi un proiect – concept al reabilitării pasajului subteran de pe bulevardul Dacia, amplasat în vecinătatea Spitalul clinic municipal Nr. 1 și a centrului comercial „MallDova” din capitală.

Propunerile privind reconstrucțiea pasajului subteran sunt realizate de către Institutul municipal de proiectări „ChișinăuProiect”, iar costul eventualelor lucrări de reabilitare sunt estimate la circa 3 milioane lei.

Lucrările vor viza reconstrucția capitală a scărilor, pardoselii pereților, iluminatului interior, dar și a rampelor de acces pentru căruțuri. De asemenea, sunt prevăzute montarea platformelor mecanice pentru accesul scaunelor cu rotile a persoanelor cu necesități speciale.

Un element nou al conceptului trecerii subterane propus de către arhitecți, reprezintă acoperirea scărilor cu copertine din sticlă triplex sau sticlă organică pe carcasă din metal, pentru creșterea duratei de exploatare, dar și a confortului de utilizare.

Foto: livenews.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Fapte reale, nu doar la nivel de proiecte.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green