img

Primăria se angajează să organizeze acțiuni de celebrare oficială a nunții de aur pentru cuplurile longevive din capitală

Primăria municipiului Chişinău și Serviciul Stare Civilă din capitală organizează acţiuni de celebrare oficială a cuplurilor longevive care au convieţuit 50, 60 sau 70 de ani. Manifestarea se desfăşoară în luna înregistrării căsătoriei. Din partea administraţiei publice locale cuplurile ce-şi sărbătoresc jubileul beneficiază de un suport financiar în mărime de 1.000 de lei.

Pentru a sărbători oficial jubileul de 50, 60 sau 70 de ani, cuplurile urmează să depună o cerere oficială la Primărie, cu 30 de zile înaintea evenimentului. În cazul în care cuplurile se adresează după data căsătoriei, cererile nu vor fi acceptate, cu excepţia cazurilor când cuplul demonstrează prin acte justificative că cel puţin unul din membrii familiei a fost bolnav sau ambii au grad de invaliditate.

Pentru a depune cererile, cuplurile trebuie să dețină actele de căsătorie în original, să dețină cetăţenia Republicii Moldova, să fie locuitori ai municipiului Chişinău, iar căsnicia să nu fie întreruptă.

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green