43374027_2312920128736764_3136665636185309184_o

Primăria va oferi ajutor material pentru reparații în apartamentele care au fost afectate de explozia de pe bd. Moscova

Primăria Chișinău va evalua daunele pentru fiecare din apartamentele care au fost afectate de explozia de sâmbătă seara din bd. Moscova al capitalei și va oferi ajutor material pentru reparații. De asemenea, vor fi reparate lifturile care au fost defectate în urma deflagrației și vor fi purtate discuții cu cetățenii despre pericolul utilizării buteliilor de gaz în apartamente. Despre aceasta a declarat primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Edilul-șef a informat că pe parcursul zilei de ieri a fost deschis în regim de urgenţă combinatul școlar din sectorul Râșcani, care a pregătit pachete alimentare. Au fost pregătite 100 pachete cu alimente pentru sinistrați, pentru salvatori și pentru polițiști. Pe parcursul zilei de ieri și astăzi, toți au fost hrăniți cu mâncare caldă, ceai și cafea. Primăria Chişinău va continua să asigure cu hrană și cu cazare toate persoanele sinistrate, care solicită acest lucru.

Primarul interimar a precizat despre sistarea în continuare a accesului în blocul avariat pentru toată lumea, până la obținerea informației despre expertiza asupra stării tehnice a clădirii, spre a evita eventualele pericole pentru oameni.

Totodată, Ruslan Codreanu a mulțumit pentru implicare în înlăturarea consecințelor deflagrației de sâmbătă voluntarilor, agenților economici, inclusiv celor care au ajutat echipele de salvare cu echipament și salvatorilor.

Primăria Chişinău va constitui comisii pe sectoarele capitalei, care vor discuta cu locatarii despre pericolul utilizării buteliilor de gaz în apartamente. „Consecințele costă scump. Și nu e vorba doar de resurse financiare, ci de vieți omenești și de siguranța fiecăruia dintre noi”, a concluzionat primarul.

Foto: IGSU

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green