1

Primul caz de corupţie la Agenţia Servicii Publice: Un angajat de la Call Center este cercetat de CNA pentru trafic de influență

Un inspector din cadrul Serviciului Call Center al Agenţiei Servicii Publice, care acordă suport informaţional şi de comandă a documentelor, este cercetat penal de către procurorii anticorupţie şi CNA într-un dosar de trafic de influenţă.

Potrivit CNA, inspectorul ar fi pretins 200 de euro de la un cetăţean pentru a-l ajuta să obţină ilegal acte de identitate. Mai exact, funcționarul ar fi cerut banii pentru a influenţa alte persoane, responsabile de perfectarea paşapoartelor, să-i  elibereze documentul, chiar dacă solicitantul era cercetat în câteva dosare penale şi nu avea dreptul să-şi perfecteze acte de identitate.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, inspectorul riscă închisoare de la 2 la 6 ani sau o amendă de la 3.000 la 4.000 unităţi convenţionale.

Amintim că Agenţia Servicii Publice a fost creată în luna mai 2017, în special, cu scopul de a elimina corupția și birocraţia la eliberarea unor acte pentru cetăţeni.

Foto: shutterstock.com

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green