,mn

Prinși la pescuit fără acte necesare și cu unelte pescărești interzise

Polițiștii de frontieră au reținut două persoane aflate la pescuit pe malul lacului de acumulare Costești-Stânca. Bărbații au neglijat regulile de aflare în zona de frontieră și au acțiunat ilicit utilizând unelte pescărești interzise.

Patrula Poliției de Frontieră a observat indivizii care scoteau din apă o plasă utilizată pentru prinderea peștelui. Aceștia dețineau o barcă gonflabilă, iar plasa din monofilament avea o lungime de 100 m în care era prins 2,5 kg de pește.

Audiați, bărbații în vârstă de 20 și 34 de ani au comunicat că sunt locuitori ai satului Vărătic, raionul Rîșcani, scopul lor fiind de a prinde pește pentru consum personal.

În consecință, uneltele au fost ridicate, în privința pescarilor fiind întocmit proces contravențional, cu aplicarea amenzilor pentru aflarea fără permis în zona de frontieră, dar și pentru pescuit ilicit.

Foto: border.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green