1

Procuratura a examinat adresarea ce-l viza pe deputatul Iurie Reniță

Procuratura Generală a examinat adresarea deputaților PSRM, Vlad Bătrîncea și Grigore Novac, care solicitau verificarea informațiilor din presă cu privire la pretinsele ilegalități admise de deputatul Iurie Reniță în perioada în care acesta a deținut funcția de Ambasador al Republicii Moldova în România.
Examinarea preliminară a adresării a relevat faptul necorespunderii conținutului acesteia rigorilor procesual-penale pentru a fi catalogată drept ”sesizare cu privire la infracțiune”, înregistrarea căreia ar determina pornirea procesului penal.
Printr-un răspuns, expediat recent autorilor sesizării, Procuratura i-a informat că materialele publicate în presă nu sunt suficiente pentru autosesizarea organului de urmărire penală.

Procuratura va interveni în toate cazurile în care, deopotrivă cu fapta infracțională, în actul de sesizare vor fi indicate și presupusele mijloace de probă pe care aceștia le dețin.

foto: colaj basarabia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green