2228479

Procuratura Anticorupție confirmă: Pe numele lui Iurie Roșca există un dosar penal

Procuratura Anticorupție confirmă dosarul penal pe numele fostului lideri al Partidului Popular Creștin Democrat (PPCD), Iurie Roșca. Ofițerul de presă al PA, Anastasia Mihalceanu, a declarat pentru Deschide.MD că urmărire penală a fost pornită în baza art. 326, aliniat 3, litera a (Trafic de influență cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari) și că aceasta se află în desfășurare.

Potrivit sursei citate, fostul politician ar fi cerut, în 2009, un milion de euro de la un om de afaceri din Republica Moldova. În schimbul acestei sume, fostul lider PPCD ar fi promis că va „convinge” judecători să se implice pentru influențarea unor decizii de judecată care aveau să-i salveze businessul omului de afaceri.

La scurt timp după ce ar fi pretins milionul, Roșca ar fi primit două prime tranșe care se ridică la ordinul sutelor de mii de euro.

Amintim că în 2009, perioada iunie – septembrie, Iurie Roșca a deținut funcția de viceprim-ministru al Republicii Moldova.

Contactat de reporterii Deschide.MD, Iurie Roșca a ascultat întrebarea, a făcut o pauză scurtă, apoi a răspuns sec: „Eu nu comunic cu site-ul dumneavostră”.

Articolul în baza căruia este cercetat Iurie Roșca prevede amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 3 la 7 ani dacă infracțiunea a fost săvârșită în calitatea de persoană fizică, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 7000 la 12000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Foto: Iurie Roșca vie Facebook

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green