1

Proiectul care prevede asigurarea medicală obligatorie a veteranilor, reexaminat de Comisia protecție socială, sănătate și familie

Proiectul de lege  pentru modificarea Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală și Legii cu privire la protecția socială suplimentară  a unor categorii de populație, a fost reexaminat, astăzi, de Comisia protecție socială, sănătate și familie.

Membrii comisiei au aprobat raportul la proiectul respectiv, acesta urmând să fie votat în lectură finală de către plenul Parlamentului.

Proiectul prevede completarea articolului 4 din Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală cu o nouă categorie de persoane neangajate cu domiciliul în Republica Moldova care vor constitui subiecții asigurării medicale obligatorii de stat, și anume – veteranii de război.

Modificările la Legea cu privire la protecția socială suplimentară  a unor categorii de populație prevăd majorarea de la 250 până la 500 de lei a cuantumului alocației lunare de stat soților supraviețuitori ai participanților la cel de-al doilea război mondial sau la acțiuni de luptă în timp de pace, căzuți la datorie, sau ai participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl decedați, sau ai persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului decedate.

foto: multimedia.parlament.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green