edc59225986f3f7bb4c5b8796fa4b1d7

Proiectul de construcție a Complexului sportiv din Comrat ar putea fi scutit de taxe

Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului proiectul de lege privind acordarea de facilități fiscale și vamale pentru construcția Complexului sportiv „V. Mumjiev” din municipiul Comrat, UTA Găgăuzia.

Proiectul prevede scutirea de taxa vamală, taxa pentru efectuarea procedurilor vamale și de TVA fără drept de deducere a mărfurilor și serviciilor importate și/sau livrate pentru construcția obiectivului în cauză.

Complexul sportiv din Comrat va avea un stadion cu o capacitate estimată de 5 mii de locuri, o sală pentru jocuri sportive cu o capacitate de 150 de locuri, vestiare, camere de baie pentru sportivi, birouri pentru personalul administrativ. Construcția acestuia este finanțată de Republica Turcia.

În opinia autorilor inițiativei, crearea unui complex sportiv modern la Comrat va avea impact social-economic pozitiv prin sporirea interesului tinerilor pentru modul sănătos de viață, dar și față de sportul de performanță, creșterea atractivității regiunii în ansamblu.

Proiectul urmează a fi votat în lectura finală de către Parlament.

Foto: radiochisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green