567071b0655ca2bc8dd21320414c204e

Proiectul privind consolidarea şi dezvoltarea relațiilor de cooperare în domeniul turismului între Republica Moldova şi România, aprobat de Guvern

Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României referitor la cooperarea în domeniul turismului, semnat la 22 noiembrie 2018, a fost aprobat de către Executivul de la Chișinău. 

Scopul proiectului constă în consolidarea şi dezvoltarea relațiilor de cooperare în domeniul turismului între Republica Moldova şi România. Prezentul Acord va contribui mult și la promovarea imaginii țării pe plan internațional, prin realizarea acțiunilor prevăzute de Acord, inclusiv în cadrul cooperării cu Organizația Mondială a Turismului şi alte organisme internaționale.

„Împreună cu colegii din România am inițiat munca la elaborarea în comun și lansarea „Rutei Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt”. În februarie, curent, în Republica Moldova va veni o echipă de specialiști din România, care împreună cu specialiștii din Republica Moldova, va vizita obiectivele turistice de la noi și va elabora recomandările de rigoare. Ulterior se va efectua amenajarea infrastructurii turistice, inclusiv instalarea indicatoarelor de informare turistică, includerea Rutei în ofertele touroperatorilor”, menționat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

De asemenea, ministrul a adăugat că: „Proiectul mai prevede ca în toamnă să fie organizată lansarea oficială a Rutei. Este doar una din acțiuni care va contribui la includerea potențialului turistic al Republicii Moldova în circuitul turistic internațional, contribuind astfel și la integrarea europeană a țării noastre”.

Foto: Tengri Travel

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green