photo_2017-10-12_09-02-10

Proprietarii unităților comerciale din centrul capitalei, luați la control de polițiști! Aceștia riscă să răspundă penal pentru activitatea ilegală de întreprinzător și evaziune fiscală

Ofițerii Direcției Investigare Fraude Economice au efectuat ieri 38 de percheziții la mai mulți agenți economici din capitală, care își desfășoară activitatea în domeniul alimentației publice în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, parcul Catedralei Mitropolitane și parcul „Dendrariu”. 

Astfel, în urma verficărilor au fost depistate încălcări în mai multe domenii și anume: surplus/neajuns de mijloace bănești în raport cu bonurile fiscal, marfă supusă vânzării fără careva acte de proviniență, evidență dublă a contabilității, condiții antisanitare, încălcări grave de ordin antiincendiar, etc.

Totodată, au fost depistate și ridicate mijloace bănești nereflecatate în evidența contabilă în sumă de peste 600.000 lei, înscrisuri de tip ciornă, documente contabile, facturi fiscale, bonuri de consum, dispoziții de plată, ștampile, marfă fără acte de proviniență în valoare de peste 500.000 lei.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unei cauze penale, pornite la 3 octombrie 2017, privind practicarea ilegală a activității de întreprinzător și evaziune fiscală. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „evaziune fiscală” se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 5 ani.

Amintim că primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu, a semnat o dispoziție prin care a cerut demontarea și evacuarea benevolă sau forțată, în termen de 7 zile, a tuturor gheretelor şi unităţilor de comerţ ambulant din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” și din Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”.


Foto/Video: politia.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Vedeţi unde se duc banii, dar noi ne plîngem că nu sunt bani la buget! :shock:

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green