photo_2019-06-09_12-04-46_92300900

Protest organizat de PDM în PMAN: Mulțimea în frunte cu Plahotniuc și Filip cere demisia lui Dodon – (FOTO)

Membrii și simpatizanții Partidului Democrat din Moldova s-au adunat astăzi în Piaţa Marii Adunări Naţionale la un protest paşnic. Manifestanții afirmă că vor apăra ordinea constituţională a Republicii Moldova, condamnând ferm orice act de trădare de Patrie.

Protestatarii au cerut demisia imediată a lui Igor Dodon pentru trădare de ţară, finanţarea ilegală din exterior a partidului său şi uzurparea puterii în stat.

Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, care a ieşit în faţa mulţimii, i-a îndemnat pe oameni să fie solidari şi hotărâţi, pentru a proteja ţara „de o grupare de politicieni iresponsabili, care încearcă să o captureze prin votarea ilegală a legilor în Parlament şi prin încercarea să preia cu forţa instituţiile statului”.

„Este o lovitură de stat coordonată de Igor Dodon, omuleţul verde, condus din afara ţării, care încă îşi imaginează că este preşedintele Republicii Moldova. El nu mai este preşedintele legitim al Republicii Moldova pentru ca: are nevoie de aprobare din afara ţării pentru tot ce face, şi cel mai grav, a încercat, propunând federalizarea, să vândă ţara! După asta, Dodon trebuie să demisioneze imediat, noi trebuie să mergem la alegeri anticipate parlamentare dar şi prezidenţiale concomitent, iar el şi Partidul Socialiştilor să plece în istorie”, a declarat Plahotniuc.

Participanții la protest au adoptat și următoarea rezoluție:

„Noi, poporul Republicii Moldova, cei adunaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, constatăm trădarea ruşinoasă de patrie de către Igor Dodon, care a vândut ţara pentru milioane de dolari şi doreşte să fărâmiţeze şi îngenuncheze Moldova, pentru a o vinde mai uşor pe bucăţi.

Puterea de stat a fost uzurpată şi s-a întreprins o tentativă de lovitură de stat aplicată Republicii Moldova în interes străin. În acest context, am luat act de decizia de dizolvare a Parlamentului şi stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate, când oamenii acestei ţări vor veni să aleagă liber o nouă putere la Chişinău.

Noi, cei câteva zeci de mii de oameni, adunaţi din toată ţara în centrul capitalei, condamnăm ferm orice act de trădare de Patrie. Declarăm cu toată fermitatea: Noi nu ne vindem ţara! Igor Dodon nu mai este preşedinte legitim. Cerem demisia imediată a lui Igor Dodon pentru trădare de ţară, finanţarea ilegală din exterior a partidului său şi uzurparea puterii în stat.

În aceste condiţii şi, pornind de la faptul că poporul este suveranul, solicităm organizarea alegerilor prezidenţiale anticipate, în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare anticipate, la 6 septembrie 2019, în condiţii de maximă transparenţă şi reguli democratice”.

Potrivit unor informații, oamenii din raioanele țării ar fi fost aduși la protest în mod organizat cu mai multe autocare.

62268367_693132641142286_5656637547065901056_n

dsc_0088dsc_0093dsc_0047dsc_0049dsc_0050dsc_0053dsc_0055dsc_0059dsc_0062dsc_0065dsc_0076dsc_0080dsc_0082dsc_0083
Foto/Video: publika.md/basarabia.md/privesc.eu

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green