5461545

PSRM a înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului Apărării: „În Armata Națională se petrec lucruri mai puțin curate”

Fracțiunea PSRM a înaintat în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului o moțiune simplă împotriva ministrului Apărării, Anatol Șalarul. Soclialiștii și-au motivat inițiativa prin faptul că „în Armata Națională se petrec lucruri mai puțin curate”.

De asemenea, reprezentanții PSRM susțin că situația din domeniul apărării s-ar fi agravat „din cauza modului neprofesionist de conducere a forţelor armate” de către ministrul liberal Antatol Șalaru, care, potrivit solialiștilor, continuă să manifeste o atitudine iresponsabilă față de securitatea statului și apărarea națională.

Inițiativa PSRM a fost salutată de către comuniști, care au lăsat să se înțeleagă că vor susține prin vot moțiunea înaintată. De partea cealaltă, liderul PL, Mihai Ghmpu, a respins acuzațiile aduse la adresa colegului să de partid, subliniind că vrea „probe, dar nu vorbe” privind careva ilegalități depistate la ministerul aflat în conducerea lui Șalaru.

Menționăm că în dimineața zilei de astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul PSRM Grigore Novac a declarat că ministrul Apărării ar fi dat indicații să fie comercializate ilegal mai multe complexe antiaeriene de la Dănceni şi Băcioi. Potrivit soclialistului, acestea ar fi fost scoase de pe teritoriul Armatei Naționale, pe timp de noapte, iar apoi – transportate la Aeroportul Mărculeşti.

Precizăm că la sfârșitul lunii februarie, deputații comuniști au venit cu o inițiativă similară, invocând același „mod neprofesionist de conducere a ministerului”. Ulterior, moțiunea simplă înaintată împotriva lui Anatol Șalaru a fost respinsă în Parlament, după ce a întrunit voturile a doar 25 de deputaţi din 69 prezenți în plen, în timp ce pentru demiterea ministrului erau necesare cel puțin 39 de voturi.

Foto: sputnik.md

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. Mike at |

  Noi nu avem ministru apararii, noi avem un un populist la aceasta functie.

  Reply
 2. Anonymous at |

  de ce Dodonnnn nu-şi vede de treburile sale?

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green