5457893

PSRM a început „vânătoarea de miniștri”! Prima moțiune simplă o vizează pe Corina Fusu

După ce au anunțat că se vor ocupa de fiecare ministru în parte din cadrul Guvernului Filip, socialiștii au trecut la treabă, prima în listă fiind Corina Fusu. Fracțiunea PSRM a înregistrat în acest sens o moțiune simplă împotriva șefei Educației, pe care o așteaptă la raport în cadrul ședinței Parlamentului din această săptămână. 

Potrivit autorilor documentului, pe parcursul activității sale, actuala conducere a Ministerului Educației „a dat dovadă de incompetență și s-a organizat sub forma unui mecanism de promovare a intereselor PL”. Mai mult, aceștia menționează că ministrul Corina Fusu tolerează corupția în sistemul educațional, iar reforma promisă în domeniu, „nu doar că nu a fost realizată, dar nici nu e în derulare”.

„Ne punem drept sarcină ca în fiecare săptămână câte un ministru să vină cu raport în plenul Parlamentului pe domeniul de care este responsabil. Conform Constituţiei, moţiunea simplă de cenzură se înregistrează în Parlament şi ministrul este obligat, în decurs de 14 zile, să vină cu raport. Am înregistrat moţiunea de cenzură şi cerem demisia ministrului Corina Fusu. În fiecare săptămîna va fi chemat „la covor” câte un ministru al acestui Guvern oligarchic până când o să ajungă şi rândul lui Filip”, a declarat Igor Dodon.

Precizăm că anterior, liderul PSRM s-a arătat nemulțumit de faptul că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip nu a fost semnată de liberal-democraţi şi comunişti în ciuda faptului că, anterior, aceștia au susţinut public inițiativa şi au prezentat propriile completări la textul documentului. Ulterior, reprezentanții fracțiunii PCRM au reacționat la declarațiile lui Igor Dodon, comunicând că, cel mai probabil, vor semna moțiunea, însă au unele rezerve privind adevăratele intenții ale colegilor din opoziție.

Foto: sputnik.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Roma at |

  Bravo socialistilor, faceti treaba ca-s lenosi de dracul ii ia, si corupti mai sunt!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green