un-deputat-psrm-a-parasit-fractiunea-parlamentara-a-socialistilor-10987

PSRM condamnă inițiativa PD de a adopta legea care interzice propaganda rusă

Socialiștii își exprimă indignarea față de dorința Partidului Democrat și a „marionetelor” acestuia din cadrul Partidului Popular European din Moldova de a adopta legea care interzice așa-numita „propagandă rusă”.

„În absența unor rezultate palpabile în interiorul țării, singura modalitate prin care PDM poate să-și păstreze controlul asupra parlamentului și a guvernului este de a căuta inamici în afara țării și de a umfla în mod artificial subiectul său preferat privind „amenințarea rusă”. PSRM consideră că încercarea de a interzice difuzarea programelor informative ale posturilor TV rusești reprezintă o nouă provocare împotriva Federației Ruse, principalul partener strategic al țării noastre, și în același timp o tentativă agresivă asupra libertății de exprimare și a dreptului constituțional al cetățenilor de a primi informații”, se arată într-o declarație a PSRM.

Potrivit reprezentanților formațiunii, această „provocare” este îndreptată în primul rând împotriva cetățenilor Republicii Moldova, care vor fi lipsiți de posibilitatea de a primi informații. „Această acțiune este îndreptată și împotriva eforturilor Președintelui Republicii Moldova de a normaliza relațiile cu Federația Rusă, împotriva a sute de mii de migranți care lucrează în Rusia, împotriva agrarienilor moldoveni care furnizează produse pe piața rusă. Mai mult, această acțiune este îndreptată împotriva statalității Republicii Moldova în ansamblu, deoarece va afecta negativ procesul de reglementare a problemei transnistrene”, spun socialiștii.

Partidul susține că interzicerea programelor de televiziune rusești nu va soluționa nicio problemă cu care se confruntă Moldova și cetățenii săi. „Această acțiune oferă doar posibilitatea găștii PDM de la guvernare de a se linguși în mod repetat în fața stăpânilor occidentali. În același timp, liderii țărilor occidentale nu-i lipsesc pe spectatorii din Washington și Bruxelles de dreptul de a primi informații din orice sursă, inclusiv din partea Rusiei”, se menționează în declarație.

Socialiștii mai spun că democrația implică posibilitatea alegerii libere pentru fiecare cetățean a unui sistem de valori și surse de primire a informației, iar restricțiile privind libertatea de exprimare sub presiune externă sunt caracteristice democrației coloniale, imitative, pentru statele aflate sub guvernare externă.

„O astfel de cale nu este acceptabilă pentru un stat de drept, suveran, independent, democratic, așa cum vrem să vedem Republica Moldova. PSRM declară că se va împotrivi inițiativei PDM și PPE de a interzice difuzarea programelor TV rusești prin toate metodele legale. Apelăm la Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu o cerere de a bloca promulgarea acestei legi în caz dacă aceasta va fi adoptată de  majoritatea parlamentară controlată de PDM”, spun reprezentanții formațiunii.

Foto: agora.md

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. ssssssssssssss at |

  Suntem un grup imens de musulmani si homosexuali care stam masati la granita RM gata sa dam buzna inauntru pentru a-l “corupe” pe “preacinstitul” vostru Igor Dodon și pe toți socialiștii,barbati frumosi,privire reptiliana,posterior apetisant ,buze anus marca Putin, cu care vrem sa ne jucam de-a uniunea vamala.

  Reply
 2. Anonymous at |

  Unde-s emisiunile autohtone?

  Reply
 3. Anonymous at |

  slugile Kremlinului la datorie
  acuma le arde curu și restu tot
  deci e bine ce se face..

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green