ticu

PUN nu va participa în Mișcarea Politică „UNIREA”, a declarat Octavian Țîcu

Într-o postare pe pagina sa de facebook, noul președinte ales a Partidului Unității Naționale a scris:

„Așa a fost cu „Alianța Moldova Noastră”, așa s-a întâmplat cu Blocul ACUM. Ele pot avea succes de circumstanță, dar nu construiesc nimic durabil, pentru că interesele sunt divergente și liderii corupți. Prin urmare, Partidul Unității Naționale nu va participa în „kolhozuri” unioniste imaginare, care n-au nicio finalitate și sunt conduse de politicieni expirați politic și cu probleme de integritate.

Suntem o formațiune politică de centru-dreapta, cu doctrină creștin-democrată și angajamente de guvernare ferme, pe care dorim să le asumăm pentru cetățenii R. Moldova, în drumul nostru pentru reunire cu România. Nu plasăm și delegăm întreaga responsabilitate asupra statului român, ci vom contribui plenar la democratizarea, românizarea și europenizarea R. Moldova, până la momentul în care reîntregirea va deveni o condiție firească a existenței noastre”, a scris Țîcu.

Acesta reiterează că nu există șanse și resurse interne pentru salvarea R. Moldova de influența rusă „care pătrunde peste tot datorită guvernării PD-PSRM”. Unica salvare ar fi reîntregirea spațiului românesc „fapt care trebuie să-l înțeleagă toți cetățenii acestui stat, care actualmente sunt ostaticii unui grup oligarhic roșu-albastru, în spatele căruia stă Moscova”.

Octavian Țîcu anunță că va candida la alegerile prezidențiale din toamna anului curent.

„Am o explicație de dat alegătorului meu, cel sincer, românesc și european, care m-a votat în două rânduri în 2019 – aproape 9 mii la Ungheni pentru Parlament și aproape 11 mii pentru Primăria Chișinău. Dar și pentru restul cetățenilor R. Moldova care m-au votat în Bloc și care probabil vor alege să mă voteze în acest an la prezidențiale. Unicul meu ideal existențial, în care am investit intelectual și pe care acum îl construiesc politic este idealul de reîntregire cu România.

Ieșirea mea din Blocul ACUM n-a fost o trădare, a fost o revenire la firesc, la ceea ce mă definește. Am venit în Blocul ACUM pentru a-l da jos pe Plahotniuc și cu speranța că putem avea o șansă de redresare politică, prin resuscitarea aspirației de integrare europeană. Acestea au fost argumentele prin care am convins unioniștii să vină alături de Bloc, fapt care mulți dintre ei l-au considerat de asemenea o trădare. Inclusiv de către unii care acum m-au urmat în PUN”, a argumentat Octavian Țîcu.

Amintim că cinci partide unioniste și-au anunțat intenția de a crea Mișcarea Politică UNIREA. Este vorba de Partidul Uniunea Salvați Basarabia, Partidul Liberal, Partidul Democraţia Acasă, Partidul Naţional Liberal și Partidul Popular Românesc.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green