masini-transnistria

Punctele de înregistrare a mijloacelor de transport din orașele Râbnița și Tiraspol au fost inaugurate

Agenția Servicii Publice a lansat în regim de testare Punctele de înregistrare a mijloacelor de transport din orașele Râbnița și Tiraspol. Noile subdiviziuni ale ASP vor elibera certificate de înmatriculare pentru mijloacele de transport cu numere neutre aflate în posesia locuitorilor din stânga Nistrului.

La deschidere a participat vicepremierul pentru reintegrare Cristina Lesnic, reprezentantul politic al Tiraspolului Vitalii Ignatiev, reprezentanți ai grupului de negocieri din formatul „5+2”și conducerea ASP.

În cadrul evenimentului au fost prezentate noile modele de documente și plăcuțele cu numere de înmatriculare neutre. Certificatul de înmatriculare, provizoriu și permanent, a fost elaborat în conformitate cu prevederile Convenției asupra circulaţiei rutiere încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968. Documentul are un grad sporit de protecție și conține date despre tipul automobilului, capacitatea cilindrică, numărul de identificare și cel de înmatriculare etc.

Depunerea actelor pentru înmatricularea mijlocului de transport se va efectua în baza programării prealabile, on-line sau telefonic la numărul 123. Cei înregistrați se vor prezenta la oficiile din or. Tiraspol și Râbnița începând cu 10 septembrie curent. Oficiile vor activa cinci zile pe săptămână, de marți până sâmbătă, cu programul de lucru cuprins între orele 9:00-17:00. Potrivit vicedirectorului Agenției Servicii Publice, dl Vitalie Ciolac: “Angajații ASP au fost instruiți de experți naționali și din afara țării, și sunt pregătiți să deservească operativ și calitativ cetățenii”.

Certificatele de înmatriculare și plăcuțele cu numere neutre sunt destinate mașinilor înmatriculate în stânga Nistrului în vederea admiterii lor în traficul rutier internațional. Acest mecanism este aplicabil vehiculelor din stânga Nistrului și mun. Bender cu excepția localităților Cocieri, Corjova, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă, Pîrîta, Pohrebea și Vasilievca din raionul Dubăsari.

Printre autoturismele ce urmează a fi înmatriculate conform noii proceduri se numără cele concepute pentru transportul a zece persoane, inclusiv maşinile de tipul „break” şi maşinile de curse, motociclete, mopede şi biciclete, triciclete sau similare, echipate cu pedale şi cu motor auxiliar, cu sau fără ataş, ataşe.

De această înlesnire pot beneficia atât persoanele fizice, cât și cele juridice. Persoanele fizice trebuie să dețină actele de identitate valabile și să domicilieze permanent în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului sau municipiul Bender până la data de 24 aprilie 2018.

Persoanele juridice eligibile sunt cele înregistrate la Agenția Servicii Publice până la data de 24 aprilie 2018 cu sediul în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului sau municipiul Bender, care desfășoară activitate comercială externă și nu prestează servicii de transport rutier de persoane.

Foto: bizlaw.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green