60752246_338197553536396_7689565462274768896_n

Racolau adolescente și le impuneau să cerșească peste hotare! Poliția a anihilat un grup de traficanți – (VIDEO)

Șapte membri ai unei grupări infracționale cu vârste cuprinse între 35 și 59 de ani au fost reținuți de Poliție, fiind suspectați de trafic de copii. Oamenii legii au stabilit că, începând cu anul 2003 și până în prezent, traficanții au recrutat mai multe fete, pe care ulterior le transportau în Ucraina, Republica Belarus și Federația Rusă, unde le obligau să cerșească în locuri publice.

Poliția a identificat o femeie care, în anul 2003, pe când avea vârsta de 16 ani, a fost recrutată de către suspecți și transportată în Ucraina. Ajunsă la destinație, victima a fost deposedată de acte de identitate, iar apoi impusă să practice comerț stradal și cerșit. Exploatarea acesteia a durat 10 ani, timp în care a încercat de multiple ori să fugă de infractori, însă de fiecare dată a fost găsită și supusă agresiunilor.

De asemenea, contrar voinței sale, victima a fost transportată din Ucraina și în Republica Belarus și Federația Rusă, unde a muncit în stradă, dar și a practicat cerșetoria în comun cu alte victime, originare din Belarus. Banii acumulați de victimă la sfârșitul zilei erau luați de suspecți și utilizați în scopuri personale, iar victimei îi reveneau doar bani pentru alimente.

În rezultatul perchezițiilor, la suspecți au fost depistate acte de identitate ale mai multor potențiale victime, documente ce confirmă transferuri bancare către suspecți din afara țării, precum și mijloace bănești în numerar, în sumă totală de peste 700.000 lei.

Actualmente, trei dintre suspecți sunt plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, iar patru în arest la domiciliu. Dacă li se va demonstra vinovăția, indivizii riscă închisoare pe un termen de până la 20 de ani.

În prezent, investigațiile pe caz sunt în plină desfășurare, în scopul identificării tuturor victimelor infracțiunii, dar și a bunurilor obținute de către învinuiți, acestea urmând a fi confiscate.


Foto/Video: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green