1562223698_1d2dc16e-082f-4b94-9b8f-19b38fb7b7d7

Raportul Kroll 2 a fost făcut public – (DOC)

După cum a anunțat anterior Comisia parlamentară de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar și investigarea fraudei bancare, raportul Kroll 2 a fost făcut public. Documentul, însă, nu conține lista beneficiarilor fraudei bancare, dar include date și detalii despre cum a dispărut din sistemul bancar al Republicii Moldova un miliard de dolari.

Amintim că, anterior, Banca Națională a Moldovei a publicat o sinteză detaliată a investigației fraudei bancare, pe care a primit-o împreună cu cel de-al doilea raport de la companiile Kroll și Steptoe & Johnson.

Sinteza conține 57 de pagini și dezvăluie cum au fost furați banii, precum și țările prin care aceștia au circulat sau în care au ajuns. Documentul are opt capitole care descriu, printre altele,  metodologia investigației internaționale, analiza expunerilor băncilor fraudate in perioada 2012-2014, legătura grupului Shor cu acționariatul băncilor fraudate, mecanismele de spălare a banilor și destinația fondurilor frauduloase.

Publicarea acestor informații a fost posibilă urmare discuțiilor purtate de autoritățile Republicii Moldova cu reprezentanții Kroll și Steptoe & Johnson, la care a fost subliniată importanța informării publicului și partenerilor de dezvoltare despre rezultatele investigației, fără a prejudicia șansele de recuperare a activelor delapidate.

Foto: accenttv.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green