15621713_10155664498237942_3639913909798096792_n

Reacția PD la informația privind existența unui dosar penal pe numele lui Plahotniuc în România: „Este un fals grosolan” – (VIDEO)

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, a comentat astăzi, în cadrul briefingului tradițional de marți, informațiile publicate ieri de postul Jurnal TV cu privire la faptul că liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc, este cercetat penal în România pentru constituirea unui grup infracţional, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani.

Citiți și: Plahotniuc, cercetat penal în România! Liderul PD, în vizorul DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani

Potrivit reprezentantului Partidului Democrat, este vorba despre „o nouă campanie de manipulare și un fals grosolan”.

„Vlad Plahotniuc nu este cercetat penal în România. Documentul prezentat de cei de la Jurnal TV este o ordonanță mai veche. A fost depusă o plângere pe numele lui Plahotniuc, iar autoritățile au fost nevoite să elaboreze acest document. Aș solicita ca persoanele care au prezentat această ordonanță să consulte juriștii care o să confirme că este un dosar deschis pe o faptă nu pe o persoană anume” a declarat Gămurari.

În același timp, purtătorul de cuvânt al PD, a confirmat că plângerea a fost depusă de Veaceslav Platon, iar organele de drept de peste Prut erau obligate să verifice acest denunț.

„În urma plângerii se elaborează un dosar care se refera la o faptă nu la o persoană. Cu ceva timp în urmă, Vlad Plahotniuc a vorbit despre acest denunț ca fiind unul fals. Mai mult de atât, președintele PD a făcut un demers prin care a solicitat să afle dacă există un dosar penal activ la adresa sa în România. Răspunsul primit de la autorități a fost unul negativ. Ultimul demers a fost făcut în luna august curent, iar documentul la care se referă Jurnal TV este datat cu luna aprilie”, a precizat acesta.

Urmăriți mai jos declarațiile lui Vitalie Gamurari cu privire la acest subiect.


Foto/Video: moldova.org/privesc.eu

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. Anonymous 2 at |

  un argument este că plîngerea vine de la Platon, acest om este vizat de Kroll ca participant la furtul bancar..
  mai poate fi credibil? cînd Plaha la pus la Pușcărie?

  Reply
 2. Anonymous at |

  Argumente de ce e fals.

  Reply
  1. Vadim at |

   Nu știu ce adevar tu vezi in spusele celor de la JTV ca promoviaza bandidismul.

   Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green