Recidivist, reținut de Poliția capitalei pentru furtul unui automobil

Un locuitor al capitalei în vârstă de de 21 de ani a fost reținut și cercetat penal pentru furtul unui automobil din sectorul Râșcani.

Polițiștii au fost alertați despre acest fapt în seara zilei de 5 noiembrie, de către un cetățean în vârstă de 52 ani, care a declarat că i-ar fi fost sustras automobilul de model „Dacia Logan”, care era parcat în curtea casei pe stradela Criuleni. La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru documentarea cazului.

Astfel, în rezultatul măsurilor speciale întreprinse de forțele de ordine făptașul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. Individul şi-a recunoscut vinovăţia, comunicând că aflându-se în ospeţie pe ascuns a sustras cheile de la automobil, după care fără a fi observant de proprietar a răpit unitatea de transport.

Totodată, oamenii legii au stabilit că individul se afla în urmărire penală, care a fost anunțat de către instanța de judecată pentru comiterea unui act de huliganism. Este de menționat că suspectul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracțiuni similare.

În acest context a fost iniţiată o cauză penală pentru furt, care conform legislaţiei în vigoare se pedepseşte cu amendă în mărime de la 32.500 lei la 67.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani. Individul fiind plasat în arest preventive pentru 30 de zile.

Foto: politiacapitalei.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green