renato

Renato Usatîi a fost reales prin „Skype” în funcția de președinte al „Partidului Nostru”

Ex-primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, anunțat în căutare internațională, a fost reales în funcția de președinte al „Partidului Nostru”. Decizia a fost luată prin votul unanim al membrilor formațiunii prezenți la cel de-al VI-lea Congres.

Deși nu a putut fi prezent fizic la eveniment, Renato Usatîi a susținut un discurs prin Skype, în cadrul căruia a prezentat și un raport de activitate. Liderul PN a îndemnat cetățenii Moldovei să voteze pentru formațiunea pe care o reprezintă, subliniind că, de această decizie depinde întoarcerea sa acasă.

„Voi continua să lupt toată viața nu pentru întoarcerea mea, dar pentru ca viața în Moldova să se schimbe spre bine… Vreau să rog toți cetățenii Moldovei. Întoarcerea mea depinde de votul și poziția civită a fiecăruia dintre noi. Acumulînd un număr mare de voturi la alegerile parlamentare, împreună cu alte formațiuni politice reale de opoziție, vom reuși să obținem și demisia procurorului general, vom putea vorbi și despre un nou Guvern, dar și, vom putea curăța absolut toată murdăria care s-a cuibărit astăzi în instituțiile puterii”, a declarat Usatîi.

Amintim că, în octombrie 2016, Judecătoria Centru a emis un  mandat de arest pe numele primarului de Bălţi în dosarul privind tentativa de omor a omului de afaceri Gherman Gorbunţov. Totodată, Usatîi a fost anunţat în căutare internaţională.

Pe lângă faptul că liderul PN este învinuit și că ar fi comandat şi organizat tentativa de asasinare a lui Gorbunţov, refugiat la Londra, acesta maei e acuzat de escrocherie în proporţii deosebit de mari. Procurorii susțin că prin intermediul unei companii off-shore Renato Usatîi l-a deposedat pe Gherman Gorbunţov de peste 68 de mii de acţiuni în sumă totală de peste 113 milioane de lei.

Foto/Video: ru1.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green