plahotniuc-1280x720

Renato Usatîi: „Plahotniuc planifică să treacă din SUA în România”

Vlad Plahotniuc se află în SUA, dar planifică să treacă în România. Declarația a fost făcută de către Renato Usatîi, liderul „Partidului Nostru”, în emisiunea „Пятница с Анатолием Голя” de la postul RTR Moldova”. Usatîi a spus în cadrul emisiunii că fostul preșdine al PDM a solicitat azil politic în SUA, dar, cel mai probabil, i se va refuza.

„Dacă americanii îi oferă lui Plahotniuc azil politic, ei vor trebui să refuze să-l extrădeze Moldovei. Asta ar însemna să se recunoască că el este urmărit pe motive politice, iar de acest fapt va fi acuzată noua guvernare de la Chișinău”, a declarat Usatîi, adăugând că, în acest caz, „Maia Sandu și Andrei Năstase, împreună cu toți cei de dreapta, nu mai au ce căuta în politică”. În asemenea condiții, potrivit lui, Plahotniuc nu are altă soluție decât să se mute în România.

„În prezent, din câte le posedă, el deține două pașapoarte care îi prind bine: cel moldovenesc și cel românesc. În Moldova nu are ce căuta. El vrea să revină în România, pentru că această țară, conform Constituției, nu-și extrădează cetățenii săi. El alte variante nu are”, a declarat liderul „Partidului Nostru”.

Vlad Plahotniuc a fugit din Moldova în iunie curent, când în rezultatul implicării SUA, Rusiei și UE, PSRM și Blocul ACUM au format o majoritate parlamentară, care a creat guvernul. Presa a scris că oligarhul fugar se află în Miami, această informație fiind confirmată la „RTR Moldova” și de Renato Usatîi.

La începutul lunii octombrie, o instanță din Chișinău a emis un mandat de arest pe numele lui Plahotniuc, acesta fiind anunțat, inițial, în căutare națională, iar apoi în căutare internațională.

Foto: tv8.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green