renato-usatii

Renato Usatîi și-a anunțat demisia din funcția de primar al municipiului Bălți – (VIDEO)

Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, aflat la Moscova de mai bine de un an, a anunțat că-și dă demisia din funcție. Despre aceasta liderul „Partidului Nostru” a declarat în cadrul emisiunii „Politica” de la postul TV8.

„În această săptămână voi anunța faptul că demisionez. Demisionând acum, în Bălți vor fi alegeri pe 20 mai, atunci când au loc mai multe alegeri locale. Vom vedea cine va duce hrișcă. Va fi un candidat din partea „Partidului Nostru”. Eu las orașul fără corupție”, a menționat Usatîi.

Liderul PN a mai spus că, după plecarea sa, a crescut considerabil presiunea asupra colegilor din cadrul Primăriei, precum și a membrilor de partid. „După Anul Nou, amenințările pentru cei care mă susțin a crescut masiv. Oamenilor le sunt deschise dosare penale, se comandă articole în presă sau se oferă direct mită. Mulți nu se fac față presiunilor, iar munca primăriei este blocată. Este nevoie de un nou lider în locul meu”, a subliniat acesta.

Amintim că Judecătoria Centru a emis în octombrie 2016 un mandat de arest pe numele primarului de Bălţi, în dosarul privind tentativa de omor a bancherului Gherman Gorbunţov. Ulterior, politicianul a fost anunţat în căutare internaţională. Acesta s-a refugiat în Federația Rusă.

Foto/Video: independent.md/TV8 via Youtube

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green