1

Republica Moldova aderă la Protocolul care stabilește regulile de transmitere a drogurilor și armelor, în calitate de corpuri delicte în cauzele penale

Republica Moldova aderă la Protocolul privind ordinea transmiterii substanțelor narcotice, psihotrope și precursorilor lor, a armelor de foc, principalelor lor componente, munițiilor, substanțelor și dispozitivelor explozive, care constituie corpuri delicte în cauzele penale. Parlamentul a aprobat în lectură finală, respectivul proiect.

”Interacțiunea eficientă între Părți pe cauzele penale privind traficul ilicit de droguri și arme va contribui la prevenirea acestor infracțiuni și la combaterea acestora, iar aderarea la acest Protocol va stabili regulile de transmitere a drogurilor și armelor, în calitate de corpuri delicte în cauzele penale”, se menționează în nota informativă a PROIECTULUI.

Protocolul a fost semnat la 11 octombrie 2017, la Soci, Federația Rusă de către următoarele state: Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kirghizia, Federația Rusă, Tadjikistan și Uzbekistan. Pentru un stat-membru al CSI Protocolul va intra în vigoare după 30 de zile de la primirea de către depozitar a documentelor de aderare.

foto: internationalprotocolmanners.com

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green