foto-_m3_1025

Republica Moldova și Polonia pledează pentru intensificarea relațiilor bilaterale

Prim-ministrul Pavel Filip și prim-ministrul Republicii Polonia, Mateusz Morawiecki, au examinat posibilitățile de consolidare a cooperării moldo-polone, în cadrul unei întâlniri la Munchen.

Premierul Pavel Filip a remarcat parteneriatul eficient pe filiera integrării europene și a salutat reluarea, la 28 februarie curent, a Forului integrării europene moldo-polonez. În contextul plasării Republicii Moldova pe agenda discuțiilor din cadrul UE la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Externe din 26 februarie curent, Pavel Filip a relevat importanța promovării unui discurs echilibrat față de situația internă din țara noastră, cu evidențierea progreselor în implementarea reformelor.

În acest sens, Mateusz Morawiecki a declarat că Polonia va oferi și pe viitor sprijin Republicii Moldova în promovarea agendei europene de reforme. Totodată, oficialul a apreciat susținerea părții moldovenești în alegerea Republicii Polone în calitate de membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU.

Șefii de Guverne s-au pronunțat pentru dinamizarea schimburilor comerciale, specificând că, deși acestea s-au dublat în perioada ianuarie-septembrie 2017, încă există potențial nevalorificat.

La finalul întrevederii, prim-ministrul Pavel Filip a exprimat gratitudine pentru asistența financiară poloneză acordată în cadrul Programului de Asistenţă pentru Dezvoltare. Moldova beneficiază de asistenţă din partea Poloniei în opt domenii cheie, printre care: buna guvernare, democraţie, agricultură și dezvoltare rurală.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green