foto-_mg_0390_0

Republica Moldova va intensifica relațiile economice cu Emiratele Arabe Unite

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Emiratelor Arabe Unite privind cooperarea economică și tehnică a fost aprobat în cadrul ședinței de ieri a Cabinetului de Miniștri. Respectivul document a fost semnat la Dubai la 30 ianuarie curent, în cadrul vizitei de lucru a premierului Pavel Filip.

Acordul va dinamiza colaborarea dintre cele două state în sectoarele industriei, agriculturii, turismului, infrastructurii, tehnologiilor informaționale, energetic, precum și în domeniul educației și în cel al sănătății. În acest scop, va fi creată Comisia economică mixtă moldo-emirateză, care va stabili domeniile prioritare de interes și va soluționa anumite dificultăți apărute în procesul implementării Acordului.

„Este punctul de pornire a colaborării cu Emiratele Arabe Unite. Va sta la baza creării Comisiei interguvernamentale, care s-a dovedit a fi cea mai bună platformă de cooperare atunci când vorbim de dimensiunea economică”, a spus, în context, premierul Pavel Filip.

De asemenea, autoritățile din cele două țări urmează să informeze oamenii de afaceri despre oportunitățile de cooperare, legislația și programele economice din cele două state. Totodată, va fi încurajată participarea întreprinzătorilor la târguri, expoziții și alte evenimente de promovare.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green