NDVlNTNhMGQ5OGM0YWExMzBjZDZmZWRhNDA3MWNmNjI=.thumb

Reținut în flagrant de CNA după ce a primit de la un agent economic 15 mii de euro mită

Un bărbat a fost reţinut de procurorii anticorupție și ofițerii CNA, fiind bănuit de trafic de influenţă. Acesta ar fi pretins și primit de la reprezentantul juridic al unui agent economic bani în suma de 15 mii de euro.

Potrivit denunțătorului, în perioada decembrie 2018 – ianuarie 2019, învinuitul, ar fi susținut că are influență asupra unor funcționari publici din cadrul Ministerului Construcției, precum şi din cadrul Primăriei Chișinău și că i-ar putea influența să grăbească procesul de examinare a unui pachet de documente în scopul atribuirii în arendă funciară a lotului de teren în care se află atelierul de reparație a hainelor al unei întreprinderi.

Ulterior, la data de 26 martie curent, în cadrul unei discuții telefonice, învinuitul a mai pretins suma de 20 mii lei pentru a soluționa „întrebarea”, cerând ca aceasta să fie transmisă până la dimineața zilei 3 aprilie.

Operaţiunea de reţinere a avut loc în fața unui local din sectorul Telecentru al capitalei. Învinuitul a fost prins în flagrant în momentul în care primise banii pretinși. Suma a fost predată benevol, iar în prezent, bănuitul se află în custodia organului de urmărire penală.

Bărbatul riscă amendă în mărime de la 4.000 la 6.000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 3 la 7 ani.

Foto: digi24.ro

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green