media_154141694531075400

Reținut pentru 72 de ore pentru trecere ilegală a frontierei de stat

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au întocmit proces verbal privind traversarea clandestină a frontierei de stat. Subiectul cercetării este un conațional care a încercat să ocolească punctul de trecere din proximitate deplasându-se spre interiorul țării prin câmp.

Incidentul a fost semnalat în seara zilei de ieri, 10 martie, în apropierea localității Criva. Persoana a fost observată prin intermediul sistemului fix de observare, înaintând cu pas grăbit dinspre Ucraina spre Republica Moldova. Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă de intervenție fiind reținut un bărbat la o distanță de 500 m de la linia frontierei de stat.

Din cercetările preliminare s-a constatat că cetățeanul în vârstă de 23 de ani, originar din orașul Rîbnița, având asupra sa documentul de călătorie valabil. Audiat, tânărul a comunicat că depășise termenul de ședere pe teritoriul țării vecine, motiv pentru care a decis să evite procedura de control legală.

În prezent, bărbatul este reținut la sediul IP Briceni pentru 72 de ore. Acesta riscă o amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani. Polițiștii de frontieră întreprind toate măsurile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Foto: border.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green