un_colaborator_al_trupei_mandinga_prins_in_timp_ce_vindea_hasis_13629_1_21580000

Riscă până la 10 ani de pușcărie pentru contrabandă cu hașiș! Membrul unei grupări de traficanți va compărea pe banca acuzaților

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a expediat în judecată cauza penală a unui bărbat în vârstă de 38 de ani, învinuit de contrabandă cu haşiş în proporţii deosebit de mari. 

În comun cu alţi complici, individul îşi desfăşura activitatea criminală atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi în afara țării, prin intermediul tehnologiilor moderne de comunicare (Viber, Skype, WhatsApp etc). Organizaţia criminală avea drept scop acumularea surselor băneşti ilegale rezultate din transportarea substanţelor narcotice pe mai multe trasee în Federaţia Rusă şi comercializarea acestora.

În continuare, ajungând în Federaţia Rusă, automobilele cu substanţe narcotice conduse de membri ai organizaţiei criminale se îndreptau spre Moscova, unde alţi membri ai asociaţiei descărcau drogurile şi le păstrau în locuri special amenajate (garaje arendate), după care le comercializau în cantităţi mai mici cumpărătorilor permanenţi sau le transportau în alte regiuni ale ţării.

Potrivit procurorilor, la începutul anului 2010, după ce alt complice a organizat transportarea prin contrabandă din Spania în Republica Moldova a 25 kg de haşiş, inculpatul, împreună cu altă persoană, s-a deplasat la un garaj din Chişinău, unde au camuflat cele 25 kg de haşiş în rama automobilului său, care era reutilat prin construcţie şi adaptat pentru tăinuirea şi transportarea drogurilor.

Tot el, fiind la volanul automobilului indicat, a transportat substanţele narcotice spre Federaţia Rusă, traversând frontiera de stat prin teritoriul din stânga Nistrului.

Dacă vinovăţia acestuia va fi demonstrată în procesul de judecată, bărbatul riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

Imagine simbol: infodrog.ro

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green