yu

Riscurile de securitate, discutate la o întrevedere a speakerilor din Moldova, Georgia și Ucraina cu membrii Comisiei pentru politică externă din Senatul SUA

Riscurile de securitate generate de prezența nesancționată a trupelor rusești în zonă, securitatea energetică în Estul Europei, precum și reformele derulate au fost discutate la o întrevedere a președinților Parlamentelor Moldovei, Georgiei și Ucrainei cu membrii Comisiei pentru politică externă din Senatul SUA.

Andrian Candu a solicitat angajamentul deplin și activ al Statelor Unite în promovarea valorilor democratice, implementarea reformelor și asigurarea securității în regiune. Împreună cu omologii săi din Georgia și Ucraina, speakerul moldovean a mulțumit SUA pentru suport și mesaje de încurajare. Ei au primit asigurări de susținere a proiectului de cooperare regională pentru securitate și integrare europeană, lansat la Chișinău în martie curent.

Părțile au discutat despre importanța rezoluției din Congresul SUA pentru Moldova, precum și rezoluției care vine în susținerea Moldovei, Georgiei și Ucrainei. De asemenea, a fost abordată problema Nord Stream 2, proiect văzut drept amenințare pentru securitatea energetică din regiune.

Președintele Parlamentului Andrian Candu, împreună cu omologii săi din Georgia și Ucraina, însoțiți de președintele Parlamentului din Lituania și vicepreședintele Senatului Poloniei, efectuează, în premieră, o vizită trilaterală în SUA în perioada 25 iunie-1 iulie curent.

Foto: parlament.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green