presid-klaus

România: Iohannis a acceptat demisia lui Mihai Tudose, anunțând consultări pentru formarea noului Guvern! Mihai Fifor, desemnat premier interimar

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunțat astăzi va chema, începând de miercuri, partidele la consultări, pentru ca situaţia politică generată de demisia Guvernului Tudose să nu ducă la efecte economice negative. În context, Mihai Fifor a fost desemnat premier interimar.

„După demisia premierului Tudose, l-am desemnat pe ministrul Fifor ca interimar la conducerea Guvernului, iar pentru a avea o procedură cât se poate de rapidă, am decis să convoc consultări cu partidele parlamentare pentru mâine. Voi trimite chiar acum invitaţiile de participare la consultări”, a spus preşedintele român.

Iohannis a mai declarat că trebuie luate urgent măsuri pentru ca instabilitatea politică să nu aibă efecte negative în economie, menționând că situația creată îl nemulțumește profund.

„Această situaţie în care s-a ajuns mă nemulţumeşte profund şi este o situaţie care mă îngrijorează. Iată că la un an de la alegeri avem deja două guverne PSD eşuate. Acum, evident, este nevoie de un guvern pentru a scurta cât se poate de mult situaţia de incertitudine. Vreau să avem o procedură rapidă care va duce la stabilirea unui nou guvern, fiindcă această nesiguranţă politică nu trebuie să degenereze în instabilitate şi mult mai important vreau să previn posibile urmări economice negative ale acestei crize generată iarăşi în interiorul PSD”, a mai adăugat Iohannis, potrivit presei de peste Prut.

Precizăm că președintele României a respins propunerea de premier interimar în persoana lui Paul Stănescu. Comitetul Executiv al PSD a votat luni retragerea sprijinului politic acordat Guvernului român în frunte cu premierul Mihai Tudose, iar ultimul, în consecință, a anunțat că-și depune mandatul.

Foto: romaniajournal.ro

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. Anonymous at |

  Ce și în România a ajuns mîna Moscovei?

  Reply
 2. Anonymous at |

  De ce în ultimul timp în România s-a destabilizat politic situaţia :?: :oops: :shock:

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green