1000-92f3795636a0eda456b5be8a0a3a62ac

Romanul lui Nicolae Dabija „Tema pentru acasă”, pus în vânzare în librăriile din Italia! Cartea a fost tradusă de către o basarabeancă

Romanul „Tema pentru acasă”, semnat de Nicolae Dabija, va apărea pe rafturile librăriilor din Italia. Cartea a fost tradusă în limba italiană de către Olga Irimciuc, o basarabeancă stabilită în țară. 

Versiunea italiană a romanului „Tema pentru acasă” („Compito per domani”), lansată azi, la Biblioteca Națională, a fost tipărită în o mie de de exemplare, transmite IPN.

„Este tradusă impecabil. Am văzut multă muzicalitate și am recunoscut originalul românesc prin muzicalitatea prin care a fost transpus fidel de către traducătoarea Olga Irimciuc”, a spus Nicolae Dabija.

„Cred că ar putea să placă oricărui cititor, inclusiv și cititorului italian. Dacă o persoană va lua cartea și va începe să citească, eu sunt sigură că va fi tentat să ajungă la sfârșitul romanului”, a menționat, la rândul ei, Olga Irimciuc, potrivit aceleiași surse.

Anterior, „Tema pentru acasă” a mai fost tradusă macedoneană, germană, engleză, bulgară, franceză. De asemenea, potrivit sursei citate, cartea urmează să apară în greacă, portugheză și rusă.

Foto: unica.md

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. Anonymous at |

  Citind acest roman poți sa vezi istoria cu alți ochi…

  Reply
 2. Anonymous at |

  Este o carte bună….

  Se merită de citit.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green