hgf

RTEC a înregistrat indicatori de performanță mai buni în acest an! Datoriile întreprinderii sunt în scădere

Primăria capitalei informează că în anul 2018, indicatorii de performanță ai întreprinderii municipale „Regia Transport Electric Chișinău” sunt mai buni, iar datoriile întreprinderii au scăzut față de anii precedenți. Aceste informații se conțin în raportul de activitate al RTEC, prezentat de către Dorin Ciornîi, directorul Regiei.

Potrivit raportului, veniturile RTEC pentru primele 7 luni ale anului curent constituie 113 milioane lei și sunt mai mari cu 7 milioane de lei față de aceeași perioadă a anului 2017, când acest indicator era de 106 milioane. Cât privește datoriile întreprinderii, la 1 ianuarie curent, acestea constituiau peste 28 milioane lei, iar la data de 1 august curent, respectivul indicator este de 12 milioane de lei.

„Această diminuare a datoriilor și creșterea veniturilor din încasări a fost posibilă datorită unor măsuri stringente la consolidarea disciplinei financiare și mobilizării colectivului”, a subliniat directorul RTEC.

Potrivit lui Dorin Ciornîi, obiectivele principale ale Regiei pentru perioada următoare se referă la deschiderea rutelor noi de troleibuz, inclusiv cu mers autonom pe traseele din suburbiile municipiului, asigurarea capacității de transportare suficientă a pasagerilor, implementarea tichetării electronice, asigurarea siguranței la trafic a călătorilor, instalarea sistemelor de aer condiționat în maximum posibil unități de transport etc.

RTEC are în subordine 3 parcuri de troleibuze, aflate în sectoarele capitalei. Parcul rulant al întreprinderii include 361 unități de transport – troleibuze, cu care sunt prestate servicii de transportare a călătorilor pe 24 de rute municipale. Zilnic la linie sunt emise 302 unități de transport. În prezent la întreprindere activează circa 2.500 de angajați.

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green