ice-hockey-winter-olympics-day-16-923972318

Rusia a câştigat titlul olimpic la hochei pe gheaţă, iar Norvegia a terminat pe locul 1 în clasamentul pe naţiuni! Cum arată ierarhia finală la JO 2018

Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang s-au încheiat. Duminică, 25 februarie, au fost programate ultimele patru finale, între care şi cea de la hochei pe gheaţă, masculin. 

Rusia s-a impus în faţa Germaniei cu 4:3, după prelungiri. Cu un nou titlu cucerit la schi fond prin Marit Bjoergen, Norvegia şi-a asigurat locul 1 în clasamentul pe naţiuni, transmite Mediafax.

Finala de la hochei a fost absolut dramatică. Rusia, concurentă la PyeongChang sub un drapel neutru, a câştigat prima repriză chiar în ultima secundă (1:0), Germania a câştigat-o pe a doua (1:0). Nebunia s-a declanşat în ultimele şapte minute regulamentare, când s-au înscris nu mai puţin de patru goluri. Rusia a preluat din nou conducerea cu o reuşită a lui Gusev, dar nemţii au egalat după numai 10 secunde.

La scurt timp, Germania a intrat pentru prima dată în avantaj, deschizând perspectivele unei ale surprize uriaşe. Cu doar un minut înainte de final, în inferioritate numerică, Rusia a restabilit egalitatea. Acelaşi Gusev şi-a dovedit clasa, trimiţând meciul în prelungiri. Acolo unde Rusia nu a mai făcut nicio greşeală şi a câştigat după aproape 10 minute de joc, scor 4:3.

Canada a obţinut medalia de bronz la hochei pe gheaţă, după o partidă cu Cehia, în care pucul a intrat de 10 ori în poartă, scor 6:4.

În urma acestui rezultat, Germania a pierdut ocazia de a termina în frunte în clasamentul pe naţiuni. Nemţii au avut acelaşi număr de titluri olimpice cu Norvegia – 14, dar nordicii au câştigat „barajul” la medalii de argint, 14-10. Norvegia a terminat pe primul loc după o nouă medalie de aur cucerită de Marit Bjoergen la schi fond, în proba de 30 kilometri clasic cu start în bloc.

30 de naţiuni au câştigat cel puţin o medalie la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud.

untitledmedaliiuntitled1
Foto: Mediafax.ro

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green